fredag den 2. januar 2009

Bare fødder på et trægulv er en nydelse

Gulvafslibning og gulvbehandling
Når man har et trægulv i sin bolig, om det så er et plankegulv eller et parketgulv, så giver træet en følelse af natur og velvære. Et trægulve der har fået en gulvafslibning og for eksempel en gulvbehandling med olie, føles behagelig at gå på.... Ja, undertiden en følelse af varme og velvære. Velvære er lig med sundhed, og derfor kan et trægulv være ensbetydende med en bedre sundhedstilstand for boligens beboere. Et trægulv er et naturens eget materiale, og derfor uden sammenligning med linoleum som har talater (blødgøre) og vinyl som ligeledes har talater. For ikke at nævne tæpper som er det perfekte sted for husstøvmider og svampesporer som trives fortrinligt imellem tæppefiberne ved normal stuetemperatur. Talater (blødgøre) er kræftfremkaldende og husstøvmider fremkalder allergi.

Slip fødderne fri
Det undrer så at se at mange beholder sko og strømper på når de er hjemme i private omgivelser. Lad dog fødderne få lidt frisk luft.... Sko beskytter vores fødder mod vejr, vind og knubs, men gør dem også mindre robuste. Vores fødder er skabt til barfodsgang. Det er mest naturligt for os og sund for fødderne. Når vi går rundt på bare fødder, udsættes fødderne for forskellig belastninger, som er med til at gøre dem stærke og stabile, så vi ikke så let vrikker om eller får andre skader. Smid derfor skoene og gå barfodet så ofte som muligt, og giv dig jævnligt tid til at bevæe fødderne godt igennem med øvelser og massate.

1 kommentar:

  1. Dette er så interessant blog. Du er bedst notering viden giver på dette site. Jeg er meget spændt læse denne nice artikel. Du kan besøge min hjemmeside Gulvafslibning

    SvarSlet