tirsdag den 25. november 2014

5 gode råd til at rengøre og pleje trægulve

Gulvrengøring og gulvpleje er vigtig for at holde et trægulv smukt og holdbart mange år frem. Trægulve kan virkelig få sin oprindelige og smukke patina tilbage ved at benytte en gulvmand med erfaring.
Gulvrengøring og gulvpleje er vigtig for at holde et trægulv smukt og holdbart. Når man har arbejdet med træ og trægulve hele sit lange arbejdsliv, så er det svært at brænde inde med alt sin viden. Muligheder og erfaringer er samlet sammen og venter sådan set bare til at blive givet videre til kunder og andre med interesse for trægulve.

Gode råd til gulvrengøring og gulvpleje


Det kan være svært at vide hvordan et trægulv plejes på den beste måde og derfor har jeg samlet 5 gode råd som primært er knyttet til de enkelte typer af gulvbehandling. Hver type af gulvoverflade har sine helt specielle egenskaber og må derfor også vaskes og plejes individuelt herefter:

Ludbehandlede gulve


Når trægulvet er afslebet og ludbehandlet, anbefaler vi at gulvet vaskes med en fed blanding af sæbespåner eller trip trap sæbe. Det bør støvsuges ofte, så skidt, snavs, sandkorn og lignede ikke trædes ned i gulvet og laver ridser.alle rum hvor der skal behandles gulve, skal gulvene være ryddet.

Lakerede gulve


Undgå at benytte vand eller rengøringsmidler den første uge. Støvsugning eller vask med rent vand tilsat et neutralt rengøringsmiddel. Anvend hertil en hårdt opvredet klud. Indflytningsklart: Lettere møbler kan flyttes ind efter et døgn. Ca. 6-8 timer efter behandling må gulvet anvendes. Vent mindst 2-5 døgn med tungere møbler.

Olie behandlede gulve


Ved nyoliering må gulvet ikke vaskes den første 1 uge. Bør støvsuges ofte, således at skidt, sandkorn og lignede ikke trædes ned i gulvet og laver ridser, Vaskes med pleje og vedligeholdelse produkter til oliebehandlet gulve, brug så lidt vand som muligt. Ca. 24 timer efter behandlingen må gulvet anvendes.

LÆS OGSÅ: Gulvabc om trægulve

Generelt


For at skåne dine trægulv anbefaler vi at anvende filt dupper under stole- og bordben. Kontorstole bør udstyres med egnede hjul til trægulve, og det anbefales at udlægge akrylplader under kontorstole. Vær meget opmærksom på blomsterkrukker, vaser og lignende, som placeres direkte på trægulve. Hvis du ikke er helt sikker på, om de er tætte i bunden, bør du anbringe dem på en opsats, så direkte kontakt med gulvet undgås. Løse tæpper, måtter m.m. bør ikke udlægges på gulvet før 2-3 uger efter gulvlægning eller behandling. Stop snavs, fugt, skidt m.m., før det når ind på trægulvet. Anvend derfor måtter ved indgangspartier.


4 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. En gammel trægulv skal Gulvafslibning til udvikle sin tabte skønhed og tage det i et højere niveau. I denne proces det har fået et smukt udseende og dimension.
    http://den-bette-gulvmand.dk/gulvafslibning-priser/

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  4. Har du et trægulv, og der er på udkig grim. Så nu er du spændte over dette og ønsker at frigive fra dette problem. Her har vi i dette land et Gulvafslibning Company, hvor vi har så mange erfarne gulv mand de er ekspert på deres pligt.
    http://amager-gulvcenter.dk/gulvafslibning-priser/
    http://jp-gulve.dk/
    http://jp-gulve.dk/gulvafslibning/
    http://den-bette-gulvmand.dk/gulvafslibning-priser/
    http://danskgulvcenter.dk/
    http://polsk-gulvafslibning.dk/gulvafslibning-priser/
    http://gulvafslibningen.dk/gulvsliber-leje/
    http://egeskovgulve.dk/gulvafslibning-pris/
    http://dingulvmand.dk/gulvafslibning-pris/

    SvarSlet